Dětský kotlíkový guláš, cca 50 porcí (23 l ve velkém kotlíku), vaření max. 3,5 hodiny

1x rum pro kuchaře a kuchtíky
2,5x sádlo 250g
3kg cibule (osmažit do červena!)+ 1/2kg ke guláši
2,5x gulášová paprika - posypat osmaženou cibulku, nechat rozpustit 1,5min, přidat maso
7kg masa - vepřové plecko (nakrát na kostky lehce posolit a popepřit) - nejdražší položka 6x119,-=714,- Kč!
nechat zatáhnout maso, zalít vodou (je dobré si ji předvařit na vařiči)
...uvařit maso a přidávat koření...
12 gulášových kostek, 6 kostek šťáva ke guláši, 3 kostky hovězí bujón
nebo 6 gulášových kostek, 12x hovězí bujón, 1x gulášové koření (může být i pálivější)
max.3 lžičky soli
1/3 sáčku ml. pepře
2x střední rajský protlak
1x kmín mletý
10 ks bobkového listu (více kořeněný 20 ks)
...až je maso hotové přidat...
2x velká tmavá jíška
1x půlka jemně nadrobeného chleba
8 palice kupovaného česneku (až na konec)
2x majoránka (jedna až na konec)
4 krájené chleby + 1/2 na zahuštění

 

Kotlíková zelňačka - cca 40 porcí (13 l v menším kotlíku)

1x sádlo 250g
10x středních cibulí - (osmažit jen do skovata)
20 nožiček klobásek
1x červená paprika
6 kostek Masoxu (raději něco navíc)
3x zelí kysané (1x propláchnout, pokrát na drobné)
1x kmín celý
20 brambor (přidat jakmile začne vařit zelí)
3x smetana 31%
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
chleba

 

Vývar - cca 40 porcí

3 cibule
10 ks skelety = 2kg
2 ks čtvrty = 0,6 kg
játrová zavářka
6 kostex masox
1 kg mrkev
2x celer
petržel + nať
krupice hrubá
6 vajec
pepř
sůl
magi koření
nudle

 

Kotlíkový Segedín - ? porcí, cena 0,-

1. den uvaříme kotlíkový guláš
2. den uvaříme kotlíkovou zelňačku
3. den - no a 3. den smícháme zbytky z prvního a druhého dne a máme svělý Segedín :-o