Dětský kotlíkový guláš, cca 50 porcí (23 l ve velkém kotlíku), vaření max. 3,5 hodiny |
1x rum pro kuchaře a kuchtíky |
2,5x sádlo 250g |
3kg cibule (osmažit do červena!)+ 1/2kg ke guláši |
2,5x gulášová paprika - posypat osmaženou cibulku, nechat rozpustit 1,5min, přidat maso |
7kg masa - vepřové plecko (nakrát na kostky lehce posolit a popepřit) - nejdražší položka 6x119,-=714,- Kč! |
nechat zatáhnout maso, zalít vodou (je dobré si ji předvařit na vařiči) |
...uvařit maso a přidávat koření... |
12 gulášových kostek, 6 kostek šťáva ke guláši, 3 kostky hovězí bujón nebo 6 gulášových kostek, 12x hovězí bujón, 1x gulášové koření (může být i pálivější) |
max.3 lžičky soli |
1/3 sáčku ml. pepře |
2x střední rajský protlak |
1x kmín mletý |
10 ks bobkového listu (více kořeněný 20 ks) |
...až je maso hotové přidat... |
2x velká tmavá jíška |
1x půlka jemně nadrobeného chleba |
8 palice kupovaného česneku (až na konec) |
2x majoránka (jedna až na konec) |
4 krájené chleby + 1/2 na zahuštění |
Kotlíková zelňačka - cca 40 porcí (13 l v menším kotlíku) |
1x sádlo 250g |
10x středních cibulí - (osmažit jen do skovata) |
20 nožiček klobásek |
1x červená paprika |
6 kostek Masoxu (raději něco navíc) |
3x zelí kysané (1x propláchnout, pokrát na drobné) |
1x kmín celý |
20 brambor (přidat jakmile začne vařit zelí) |
3x smetana 31% |
sůl |
pepř |
nové koření |
bobkový list |
chleba |
Vývar - cca 40 porcí |
3 cibule |
10 ks skelety = 2kg |
2 ks čtvrty = 0,6 kg |
játrová zavářka |
6 kostex masox |
1 kg mrkev |
2x celer |
petržel + nať |
krupice hrubá |
6 vajec |
pepř |
sůl |
magi koření |
nudle |
Kotlíkový Segedín - ? porcí, cena 0,- |
1. den uvaříme kotlíkový guláš |
2. den uvaříme kotlíkovou zelňačku |
3. den - no a 3. den smícháme zbytky z prvního a druhého dne a máme svělý Segedín :-o |