Dětský kotlíkový guláš, cca 50 porcí (23 l ve velkém kotlíku), vaření max. 3,5 hodiny |
| 1x rum pro kuchaře a kuchtíky |
| 2,5x sádlo 250g |
| 3kg cibule (osmažit do červena!)+ 1/2kg ke guláši |
| 2,5x gulášová paprika - posypat osmaženou cibulku, nechat rozpustit 1,5min, přidat maso |
| 7kg masa - vepřové plecko (nakrát na kostky lehce posolit a popepřit) - nejdražší položka 6x119,-=714,- Kč! |
| nechat zatáhnout maso, zalít vodou (je dobré si ji předvařit na vařiči) |
| ...uvařit maso a přidávat koření... |
| 12 gulášových kostek, 6 kostek šťáva ke guláši, 3 kostky hovězí bujón nebo 6 gulášových kostek, 12x hovězí bujón, 1x gulášové koření (může být i pálivější) |
| max.3 lžičky soli |
| 1/3 sáčku ml. pepře |
| 2x střední rajský protlak |
| 1x kmín mletý |
| 10 ks bobkového listu (více kořeněný 20 ks) |
| ...až je maso hotové přidat... |
| 2x velká tmavá jíška |
| 1x půlka jemně nadrobeného chleba |
| 8 palice kupovaného česneku (až na konec) |
| 2x majoránka (jedna až na konec) |
| 4 krájené chleby + 1/2 na zahuštění |
Kotlíková zelňačka - cca 40 porcí (13 l v menším kotlíku) |
| 1x sádlo 250g |
| 10x středních cibulí - (osmažit jen do skovata) |
| 20 nožiček klobásek |
| 1x červená paprika |
| 6 kostek Masoxu (raději něco navíc) |
| 3x zelí kysané (1x propláchnout, pokrát na drobné) |
| 1x kmín celý |
| 20 brambor (přidat jakmile začne vařit zelí) |
| 3x smetana 31% |
| sůl |
| pepř |
| nové koření |
| bobkový list |
| chleba |
Vývar - cca 40 porcí |
| 3 cibule |
| 10 ks skelety = 2kg |
| 2 ks čtvrty = 0,6 kg |
| játrová zavářka |
| 6 kostex masox |
| 1 kg mrkev |
| 2x celer |
| petržel + nať |
| krupice hrubá |
| 6 vajec |
| pepř |
| sůl |
| magi koření |
| nudle |
Kotlíkový Segedín - ? porcí, cena 0,- |
| 1. den uvaříme kotlíkový guláš |
| 2. den uvaříme kotlíkovou zelňačku |
| 3. den - no a 3. den smícháme zbytky z prvního a druhého dne a máme svělý Segedín :-o |